fbpx

Praha, Petr Rímský – Ježíšku, pojď – Písničkáři sobě 4/9

Písničkáři sobě
jezisku-pojd-icag
Datum:: čtvrtek, 14. prosinec 2023 19:30

Místo konání:: Divadlo Františka Troníčka  |  Město:: Hlavní město Praha, Česko

Praha, Petr Rímský – Ježíšku, pojď – Písničkáři sobě 4/9

Lehce improvizační Vánoční koncert Petra Rímského a jeho bývalých i současných spoluhráčů a hostů.

rimsky

Petr říká: „My si ty Vánoce uděláme koncert. Oproti ostatním dílům cyklu Písničkáři sobě zazní podstatně více mých písniček, protože hostem nebude jiný písničkář, nýbrž bývalí spoluhráči. Ale vlastně zazní, protože někteří z nich jsou sami autoři. Pozvaní jsou: naše vokalistky Petra Zajíčková (sk. Nopak), Zuzka Vilímová, Kateřina Ečerová, baskytarista Pavel Hloušek (kdysi Šantré) a taky Martin Kalenda (Mrakoplaš), který ač kytarista u nás hrál na baskytaru. Stálým hostem pořadu býval Petr Vašina, který přidával flétnu či foukací harmoniku. Ne všem se to vzhkedem k povinnostem podaří, tak se jistě do malého divadélka vejdeme. Možná se objeví i syn Štěpán Rímský s fagotem případně dokonce kontrafagotem.

Dulajdááá, zvolám totiž občas nebo napíšu na sítě, abych sklidil nějaké to kuš nebo co zase blbneš... Někdy ve srandě, ale někdy, a to je mi opravdu těžko pochopitelné, od lidí, kteří tvrdí, že opravdu nemají rádi Vánoce. Já je miluji. I přes jejich přílišnou komercializaci a LEDkovou blikavost, která se mi ostatně nelíbí celoročně. Nevadí mi koledy v obchodním domě, naopak!!! Je to lepší, než... Nebo než... Nebo... Jistě pochopíte, že nechci komentovat běžný běžný tok hudby z médií. Tak aspoň jednou je to radostné a láskyplné. Jo a mám jednu básničku!!!

Už se blíží Ježíšek
V pravé ruce drží šek
Na šeku je sedum nul
Kdo to neví...

Já vím, blbé, ale přes veškerou svou filosofockou mudrlantnost jsem pořád hravé dítě, tak mě tak berte. Kromě mých písniček a některých hostovských musí zaznít i koledy a písně vánoční, nakonec si dáme cukroví, co už kdo upekl, možná něco přinese Ježíšek, a posedíme taky s našimi věrnými diváky.”

Ukaž, co umíš, aneb písničkář/ka z publika. Může se stát, že pozveme na jednu či dvě písničky písničkářku či písničkáře z publika. Příležitost pro neznámé písničkářky a písničkáře představite se. Podrobnosti tady.

Petra doprovodí jeho parta Misitu – Veronika Skočdopolová, Petra Komorášová a Jan Procházka.

Výhodné vstupenky jsou v předprodeji tadyboom logo

Předplatné na všechny (zbývající) díly tady

Foto: Toníno Volf

#PisnickariSobe #DivadloTronicek #tronicek #Praha #PetrRimsky #rimsky #pisnickar #koncert #festival #pisnicky #folk #blues #jazz #kultura #kytarovaskola #kytarovka #muzyka #piosenka #autor #bard #piesniarz #Czechy #musician #concert #songs #music #lyrics

Plakát Rímský Misitu

 

Adresa:
2053/22, Vladislavova, Nové Město, Praha 1, Hlavní město Praha, Praha
110 00, Česko

 

Mapa:


 

Seznam termínů


  • čtvrtek, 14. prosinec 2023 19:30

Powered by iCagenda