fbpx

Písničkáři sobě

Lehce improvizační pořad těch, kdo se nebojí opustit komfortní zónu perfektně nacvičeného a neustále opakovaného. Kdo nemají strach, že se seknou, že budou někdy srandovní jinde, než mysleli, že si pokazi „image“. Kdo jsou opravdu dobří a přitom jsou to lidi, ne stroje.

Chceš výhodné předplatné na všechny (nebo zbývající) koncerty „Písničkáři sobě“?

Připravili jsme pro Tebe možnost kdykoli si koupit elektronickou vstupenku na všechny respektive zbývající koncerty vždy s opravdu výraznou slevou. Úspora je od 140 Kč u posledních dvou koncertů až po 1.270 Kč za celou sezónu. Předplatné na celou sezónu respektive na zbývající koncerty vždy s výraznou slevou najdeš a koupíš elektronicky tady.


Koncerty „Písničkáři sobě“ a výhodné vstupenky jsou tady.


Praha - Písničkáři sobě

Písničkáři sobě
5
petr-spaleny-holobek-icag
Datum:: pondělí, 30. říjen 2017 19:30

Místo konání:: Divadlo za plotem  |  Město:: Praha 8-Bohnice, Česká republika

Písničkáři sobě - Petr Rímský, Jiří Holoubek, Jan Spálený

Pravdelné malinko improvizační setkání s pozvanými osobnostmi, u nichž prověřujeme imrovizační schopnosti a vymýšlíme všelijaké taškařice :-). Od nové sezóny je petrovým partnerem a hostitelem Jiří Holoubek v termínech, kdy mu to čas dovolí :-). Říjnový pořad bude trochu rozhlasácký.
Šiřte to dál, sdílejte a hlavně přijďte, je to živé a je to život.

Hostem pořadu bude v říjnu

Jan Spálený

Táta českého blues a rozhlasák.
Ostravský bard a kdysi rozhlasák Milan Kaplan napsal:

Když se řekne písničkář, tak vlastně hned vzniká v hlavě rychlé spojení s folkem, a to, aniž by to tak bylo správně. Písničkáři jsou totiž muzikantskou kategorií, která překračuje žánrová vymezení a kterou najdeme u dechovky, jazzu, folku, hip hopu, metalu i mainstreamu. A není vůbec důležité, do které žánrové škatulky je posadíme, pokud si přiznáme, že to zásadní je jejich schopnost vyprávět a že je hříchem neslyšet a nenaslouchat.

Honza Spálený. Nestor českých písničkářů. Na počátku jeho kariéry si nikdo pořádně neuvědomil, jak silné melodie, texty a způsob vyprávění na scéně u klavíru vzniká. Samotný bez svých ASPM vystupuje Honza jen málokdy, a přesně v této poloze vynikne jeho schopnost písničkářského vypravěče s neuvěřitelným muzikálním darem.

Hostitelé

Petr Rímský a Jiří Holoubek

Jiří Holoubek. To je taky rozhlasák. Aktivní "Dvojkař". Tím myslím stanici ČRo2, jinak je Jirka samozřejmě jednička! Vedle rozhlasu stíhá hrát se Spirituál kvintetem, a občas i samostatně své vlastní krásné písně, jako třeba právě zde. Ale jistě se od něj dočkáme i nějaké lumpárničky.

Petr Rímský. Fenomenální kytarista, tvůrce zničujících manuálů à la „Prvních 1440 nejzákladnějších akordů pro začátečníky“. Autor knihy Ze života muzikantského. Sametový hlas tam někde dole a vtipné žonglování se slovy a pocity. (Napsal Milan Kaplan...)

Doprovodí ho jeho parta MISITU, což je Veronika Skočdopolová, Pavlína Sosňáková a Pavel Hloušek.

Podrobnosti průběžně doplňujeme :-). Rezervace vpravo nahoře :-) nikoli vlevo dole :-))). Událost na Facebook tady.

 

Adresa:
Ústavní 249
Praha 8-Bohnice, Česká republika

 

Mapa:


 

Seznam termínů


  • pondělí, 30. říjen 2017 19:30

Powered by iCagenda